2014. december 21., vasárnap

Teljes kiőrlésű linzer és Isler


Egy örök klasszikus, mely gyerekeknél is abszolút bejön, még a teljesen, vagy csak félig teljes kiőrlésű verzióban is!
És ha az összeragasztott sütit olvasztott csokiba mártod, akkor már kész is a teljes kiőrlésű Isler!
Akár készítsd az alaptésztát dupla adagban, ketté osztod, majd az egyik feléből lesz a sima linzer, a másik feléből pedig az Isler! ;)



Teljes kiőrlésű linzer, vagy Isler
 Hozzávalók (kb. 25 db kisebb összeragasztott linzerhez):

 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 g bio növényi margarin
150 g nádporcukor (legközelebb kb. 100 g cukorral próbálkoznék, de ez függ a lekvár édességétől is, savanykásabb lekvárhoz mehet esetleg az édesebb tészta)lekvár ízlés szerint


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk (esetleg két zsírpapír közé téve, ha nagyon meglágyul, vagy nyújtás előtt kb. fél órára tesszük). Linzerformával lyukas és sima tallérokat szaggatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt kisütjük.

Forrás: Napfényes Alapítvány: Sütemények
 
Eredetileg megjelent a Vegagyerek blogon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése