2013. december 8., vasárnap

Rokokó narancstorta (tej- és tojásmentes)


Vera alkotta ezt a gyönyörű, és a beszámolója szerint különlegesen finom tortát!:) Mely természetesen minden látszat ellenére továbbra is tej- és tojásmentes!:)

Rokokó narancstorta
Hozzávalók:

A piskótához:

50 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
20 dkg nádcukor
2 mk szódabikarbóna
3 ek almaecet
5 dl víz
12 ek olaj
1 csipet só

A krémhez:
3 dl szójajoghurt
10 narancs
20-25 dkg nádporcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl FELVERHETŐ!!  növényi tejszín (pl. 'Soyatoo' rizstejszínhab)

A tészta hozzávalóit összekeverem, kikent tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. (Tűpróba!)
Egy kis tálban elkeverem a szójajoghurtot (ne legyen vizes, a híg részét óvatosan öntsük le) a porcukorral, majd apró darabkákban beleszelem a megmosott, megszárított 3-4 narancs héját. Összekeverem 2 narancs kifacsart levével. Négy narancsot falatnyi darabra vágva egy másik tálkába teszek, és megszórom a vaníliás cukorral. Felverem kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan, kanállal összekeverem a szójajoghurtos masszával.

Alapötlet: Vidék íze
Eredetileg megjelent a Vera Vega konyhája blogon!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése