2013. december 8., vasárnap

Lúdlábtorta (tej- és tojásmentesen)


Reni alkotta ezt a gyönyörű tortát, ami abszolút megállja a helyét a karácsonyi ünnepek alatt is szerintem!

Lúdlábtorta
Karobos piskóta
Hozzávalók:

60 dkg liszt (40 dkg tönköly+20 dkg finomliszt)
20 dkg nádcukor
6 ek karobpor
2 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
4 dl víz
2 dl olaj

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem, -nekem szükséges volt még plusz víz ahhoz, hogy el tudjam keverni a masszát-, majd egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütöm.


Krém
Hozzávalók:

5 dl kölestej (az eredeti recept rizstejet ír)
20 dkg magozott és lecsepegtetett meggy
6 dkg kukoricakeményítő
6 dkg karobpor
150 ml növényi tejszín (nekem kevesebb is elég volt)
8-10 dkg porcukor
15 dkg növényi margarin


Elkészítése:

A kölestejhez hozzáadom a karobport és a kukoricakeményítőt, majd felfőzöm krémmé. Félreteszem hűlni.
A margarint a porcukorral és a tejszínnel összekeverem, majd a főzött krémhez adom.
Beleforgatom a meggyet is.
A piskótakorongot kettévágom és megtöltöm a krémmel. A tetejét is megkenem a krémmel, majd néhány órára hűtőbe teszem.
Bevonom karob- vagy csokoládémázzal.
A tetejét tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítem.


Karobmáz
15 dkg növényi margarin
10 dkg nádcukor
5 dkg karobpor

Díszítés
növényi tejszínhab
meggyszemek

Eredetileg megjelent a Léttudatos Konyha blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése