2013. december 18., szerda

Karácsonyi lilahagyma-virág saláta

Fotó: Cucina Naturale
Ez a saláta a formájával, színeivel igen csak felhívja magára a figyelmet a tél közepette!;) Az egyes összetevőket (pl. ha nem használsz, fogyasztasz eceteset) nyugodtan variáld az ízlésed, fantáziád szerint!

Karácsonyi lilahagyma-virág saláta Elkészítési idő: 20 perc + 25 perc főzés
Hozzávalók (4 főre):

400 g karfiol
4 lilahagyma
50 g galambbegysaláta
4 db savanyú uborka
1 ek. fekete olívabogyó
1 ek. zöld olívabogyó
1 ek. savanyú hagyma
1 ek. kapribogyó
4 babérlevél
citromlé
olívaolaj



Vágjuk a lilahagymákat egyenként négy gerezdre, és tegyük egy lábasba kis olívaolajjal, a babérlevéllel, egy csipet sóval, fedjük le, és lassú tűzön pirítsuk 5 percig. Utána fordítsuk meg a hagymát, spricceljük le egy kis vízzel, ha szükséges és pároljuk még 10-15 percig, időnként óvatosan megfordítva. Amikor megpuhult és kihűlt, szedjük szét leveleire és vegyük ki a vastag száras részét.
Pároljuk meg a rózsáira szedett karfiolt 10 perc alatt úgy, hogy kicsit roppanós maradjon. Hagyjuk kihűlni és vágjuk kis darabokra.
Aprítsuk fel az olajbogyót, az uborkát, a savanyú hagymát és a kimagozott kapribogyót. Adjuk a karfiolhoz, 2 ek. olívaolajjal, kis citromlével és egy csipet sóval együtt.
Helyezzük a karfiolkeveréket egy tányér közepére és díszítsük körbe a hagymahéjakkal, mintha egy virágot formáznánk. Díszítsük a tányér szélét a megmosott salátalevelekkel, és tálalás előtt meglocsolhatjuk egy kis olívaolajjal.

Forrás: Cucina Naturale

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése