2013. december 17., kedd

Gyömbéres sütőtök-krém barna rizzsel

Fotó: Cucina Naturale

Egy olaszos előétel (merthogy az olaszoknál a rizses, tésztás ételeket is előételként eszik:), ami ugyanakkor finoman télies ízvilágú.

Gyömbéres sütőtökkrém barna rizzsel
Elkészítési idő: 25 perc + 40 perc főzés
Hozzávalók (4 főre):
700 g sütőtök, meghámozva, kimagozva
100 g barna rizs
1 fehérhagyma
20 g szárított gomba, néhány órára beáztatva1 ek. mák
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
olívaolaj
őrölt fehér bors

Öblítsük le a rizst és tegyük fel főni 300 ml vízzel egy lábasban. Forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 40 percig, amíg magába nem szívta az összes vizet.
3-4 ek. olajon pirítsuk a hagymát egy serpenyőben kb. 10 percig. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott sütőtököt, a reszelt gyömbért, a beáztatott és felaprított gombát és egy csipet sót. Jól keverjük össze és főzzük bő 5 percig. Öntsük fel kb. egy liter meleg vízzel, forraljuk fel és hagyjuk főni úgy 30 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
Botmixerrel pürésítsük a sütőtökös keveréket, amíg sűrű krémet kapunk belőle (ha túl sűrű, kemény lesz, akkor egy kis meleg víz hozzáadásával lágyíthatjuk). Ízesítsük egy tekerésnyi őrölt fehér borssal.
Desszertgyűrű segítségével rétegezzük először a barna rizst, majd rá a sütőtökpürét, és szórjuk meg a szárazon megpirított mákszemekkel. Azonnal tálaljuk.

Forrás: www.cucina-naturale.it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése