2013. december 18., szerda

Gránátalmás piskótás pohárkrém

Fotó: Cucina Naturale

Az olasz 'zuppa inglese' ('angol leves' lenne szó szerinti fordításban, de persze nem az!:) vegánosított változata. Piskóta és finom vaníliakrém rétegezve!:)
Itt a blogon már van fent egy másik hasonló desszert is, az angol réteges pohárdesszert, a 'trifle' mintájára, nézzétek meg azt is!;)


Gránátalmás piskótás pohárkrém
Elkészítési idő: 30 perc + 35 perc főzés/ sütés + 2 óra hűtés
Hozzávalók (4 főre):
A piskótához:140 g liszt
100 g nádcukor
60 g burgonyakeményítő
150 ml növényi tej
75 ml olaj (pl. napraforgó)
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 cs. sütőpor

A krémhez:
75 g nádcukor
40 g bio fehér liszt
20 g kukoricakeményítő
500 ml növényi tej
5 ek. olaj
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 csipet kurkuma

gránátalma
kakaópor

Először készítsük el a piskótát. Egy-két percig robotgéppel keverjük össze a növényi tejet az olajjal és a nádcukorral. Adjuk hozzá óvatosan a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a reszelt citromhéjat.
öntsük a keveréket egy kikent, kilisztezett, 22cm-es kapcsos tortaformába, és toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.
Egy kis lábasban keverjük össze a növényi tejet a cukorral, a citromhéjjal és az olajjal, majd forraljuk fel.
Szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt és a kurkumát, majd néhány evőkanál meleg növényi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk. Öntsük hozzá a megmaradt forró tejet, tegyük fel a krémet a tűzre, és kevergetés közben, forraljuk fel. vegyük le a tűzről, és miután kihűlt, robotgéppel keverjük át, hogy csomómentes, sima krém legyen.
Vágjuk két kör alakú részre a piskótát. Az első emeletet tegyük egy mély üvegtál aljára, locsoljuk meg a gránátalma levével, öntsük rá a krém felét, majd tegyük rá a második emelet piskótát, és végül a maradék krémet. Fedjük be follpakkal és tegyük a hűtőbe min. 2 órára.

Forrás: www.cucina-naturale.it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése