Fotó: Cucina Naturale
Egy olyan főétel, amit a hosszadalmas pihentetés és elkészítés miatt nyugodtan elkészíthetünk már a fogyazstás előtti napon!
Brokkolis burgonyatekercs Elkészítési idő: 30 perc + 80 perc főzés + 3-4 óra pihentetés Hozzávalók (4 főre):
600 g sárga burgonya 200 g brokkoli 150 g búzadara 50 g szója (vagy más növényi, de azoknak általában édeskés az ízük) főzőtejszín 40 g dióbél 20 g (vegán) kenyérmorzsa 10 db fekete olajbogyó 1 kiskanál mazsola 1 gerezd fokhagyma 3 ek. olívaolaj só kakukkfű koriander
Főzzük meg héjában a burgonyát. Szedjük rózsáira a brokkolit, és pároljuk meg a szeletekre vágott fokhagymával, a mazsolával, egy evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál vízzel és egy csipet sóval. Fedjük le és pároljuk 10-15 percig. Egy villával törjük össze a megfőtt brokkolit, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, és a durvára aprított olajbogyót. Hámozzuk meg a burgonyát és nyomjuk át a krumplinyomón. Adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, egy csipet koriandert és gyúrjuk tésztává. Nyújtsuk szögletes formára, 2 cm vékonyra a tésztát egy kiterített konyharuhán. Szórjuk rá a brokkolit, és a konyharuha segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlunk, nehogy megrepedjen a tészta. Tekerjük bele teljesen a konyharuhába, a két szélét tűrjük be, és jól kötözzük körbe egy konyhai spárgával. Főzzük 25-30 percig bő sós vízben. Szűrjük le, és csak akkor szedjük le róla a konyharuhát, ha már kihűlt, majd pihentessük 3-4 órát. Szeleteljük fel, tegyük a szeleteket egy jénai tálba, szórjuk rá a felaprított diót, a kenyérmorzsát és a kakukkfüvet, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és tegyük be a sütőbe 200 fokon 15 percre.
Forrás: www.cucina-naturale.it
| | | |
|
|
|
|
|
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése