2013. december 18., szerda

Brokkolis burgonyatekercs

 Fotó: Cucina Naturale

Egy olyan főétel, amit a hosszadalmas pihentetés és elkészítés miatt nyugodtan elkészíthetünk már a fogyazstás előtti napon!

Brokkolis burgonyatekercs

Elkészítési idő: 30 perc + 80 perc főzés + 3-4 óra pihentetés
Hozzávalók (4 főre):
600 g sárga burgonya
200 g brokkoli
150 g búzadara
50 g szója (vagy más növényi, de azoknak általában édeskés az ízük) főzőtejszín
40 g dióbél
20 g (vegán) kenyérmorzsa
10 db fekete olajbogyó
1 kiskanál mazsola
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj

kakukkfű
koriander

Főzzük meg héjában a burgonyát.
Szedjük rózsáira a brokkolit, és pároljuk meg a szeletekre vágott fokhagymával, a mazsolával, egy evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál vízzel és egy csipet sóval. Fedjük le és pároljuk 10-15 percig. Egy villával törjük össze a megfőtt brokkolit, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, és a durvára aprított olajbogyót.
Hámozzuk meg a burgonyát és nyomjuk át a krumplinyomón. Adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, egy csipet koriandert és gyúrjuk tésztává.
Nyújtsuk szögletes formára, 2 cm vékonyra a tésztát egy kiterített konyharuhán. Szórjuk rá a brokkolit, és a konyharuha segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlunk, nehogy megrepedjen a tészta. Tekerjük bele teljesen a konyharuhába, a két szélét tűrjük be, és jól kötözzük körbe egy konyhai spárgával. Főzzük 25-30 percig bő sós vízben. Szűrjük le, és csak akkor szedjük le róla a konyharuhát, ha már kihűlt, majd pihentessük 3-4 órát.
Szeleteljük fel, tegyük a szeleteket egy jénai tálba, szórjuk rá a felaprított diót, a kenyérmorzsát és a kakukkfüvet, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és tegyük be a sütőbe 200 fokon 15 percre.

 Forrás: www.cucina-naturale.it 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése