2013. december 17., kedd

Borsókrém kukorica ropogóssal

Fotó: Cucina Naturale

Zöld felesborsó a fő összetevője ennek az egyébként egyszerű előételnek, amit a csillag/ üstökös formájú kukorica kréker tesz igazán karácsonyivá!:) A ropogós kísérőt és a krémet is nyugodtan elkészítheted már az előző nap!

Borsókrém kukorica ropogóssal
Elkészítési idő: 1 éjszaka áztatás + 40 perc előkészítés + 50 perc főzés
Hozzávalók (4 főre):
A kukorica ropogóshoz:
100 g kukoricaliszt
100 g bio fehér liszt
5 ek. olívaolaj


A borsókrémhez:
150 g zöld felesborsó
30 g aszalt paradicsom
3 ek. citromlé
2 ek. tahini (szezámmagkrém)
1 ek. olívaolaj

őrölt piros paprika

A zöld felesborsót öblítsük le, majd áztassuk be hideg vízbe egy éjszakára!

A kukoricaropogóshoz keverjük össze a kétféle lisztet, adjuk hozzá az olajat, majd apránként annyi vizet, hogy keményebb, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva hagyjuk pihenni 30 percig.
Áztatás után a felesborsót jól átmossuk, beleöntjük egy serpenyőbe és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 50 percig főzzük, miközben időnként lemerjük a keletkező habot a tetejéről. 

A pihentetés után nyújtsuk vékonyra a kukoricalisztes tésztát. Karácsonyi formákkal szaggassunk kis krékereket a tésztából, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig. Sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Szűrjük le a felesborsót, de tartsunk meg egy kis főzőlevet. A leszűrt borsót turmixoljuk össze az olívaolajjal, a tahinivel és a citromlével, amíg egy sűrű krémet kapunk. Sózzuk ízlés szerint és utoljára adjuk hozzá a vékonyra szelt aszalt paradicsomot. Jól keverjük össze, és tálalásig tartsuk hűtőben a krémet.
Tálalás előtt szórjuk meg egy kis őrölt paprikával, néhány csepp olívaolajjal és kínáljuk a kukoricaropogóssal.

Forrás: www.cucina-naturale.it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése