2013. november 5., kedd

Zserbógolyó vegán


Emi receptje egy már-már klasszikus reform verziója!:)

Vegán zserbógolyó
Hozzávalók:
( kb. 20 db golyó)
150 g aszalt sárgabarack ( kén-dioxid mentes)
150 g darált dió
2 evőkanál vanília kivonat
2 evőkanál almasűrítmény, vagy 1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
kb. 250 g 70 %-os étcsokoládé bevonó
Turmixgép szükséges az elkészítéséhez. 
Az aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi.
Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet ( amiben beáztattuk) öntünk hozzá, hogy turmixolni tudjuk.
Ha túl lágy lett a massza akkor még adhatunk hozzá darált diót.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd vizes gézzel kis golyókat formázunk belőle.
Az étcsokibevonót víz gőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat hús tűre szúrjuk és egyenként belemártjuk a csokoládé masszába.
Tipp: Ha a golyókat 10-15 percre a fagyasztóba tesszük, akkor az étcsokoládé azonnal rádermed!
Tetejüket dió béllel díszítjük és bon-bon papírokba csomagoljuk.  Hűtőben tároljuk a fogyasztásig!

Eredetileg a Fittanyuka blogon!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése