2013. november 3., vasárnap

Vegán ünnepi menük - KÖNYVAJÁNLÓ

Sajnos Magyarországon tudtommal még nem jelent meg könyv az ünnepi vegán ételek témájában, de szerencsére a külföldi irodalomban sok ilyen jellegűt találtam!:)
Illetve annyi hátulütője azért van a történetnek, hogy az amerikai megjelenésű vegán ünnepi ételes könyvek legnagyobb része a Hálaadás, az amerikai nemzeti ünnepek és a különféle zsidó ünnepek köré összpontosul, és sok olyan hozzávalót tartalmaz, ami nem éppen a mi éghajlatunk szerinti...:P
Most azok közül gyűjtöttem össze néhányat, amelyek Magyarországra is talán a legkönnyebben adaptálhatóak. Természetesen amelyikről van saját tapasztalatom, azt meg is osztom Veletek!:)
Én annak ellenére, hogy nagyon sokat használom az internetet, mégis még mindig imádom az új könyvek illatát, papírját, és sokkal jobban szeretek főzni valós könyvekből, mint az E-bookról... ebben valahogy nagyon konzervatív vagyok...:)
Karácsonyig még van idő, úgyhogy akár be is lehet őket szerezni a neten keresztül! Persze a legtöbb létezik E-book verzióban is, így akár azonnal is megvásárolható!:)
A könyvek fotói alatti címekre kattintva pedig, akár bele is lapozhattok az amazon webáruház honlapján keresztül az adott könyvbe!


Az egyik nagy kedvencem, évek óta használom, és sok finomat főztem már belőle!:)
 Először is gyönyörű kivitelezés, nagyon jó minőségű papír, szuper guszta ételfotók.
A könyvben található 200 recept olyan fejezetekbe került, mint: 2 személyes romantikus vacsora, 4-6 fős baráti vacsora, különleges alkalmak menüi, ünnepi menük, svédasztal-előételek-apró falatok. Az ételek pedig minden fejezetben évszakok szerint is felosztásra kerültek.


Mintegy 200 vegán ünnepi étel, az alábbi fejezetekbe szedve:  Hálaadás, Karácsony, Zsidó ünnepek, Húsvét, A Függetlenség napja és nyári bulik, Különféle társasági összejövetelek


Közel 100 házi süti, lekvár, befőtt, olaj, csoki stb. receptje, csomagolási tippekkel is!

 Heike Kügler-Anker: Veganes fürs Fest
Egy kisméretű, szinte füzetszerű könyvecske, fotók nélkül, rajzos illusztrációkkal. Viszont nagyon sokféle karácsonyi, ünnepi recepttel a világ minden részéről.

Angelika Eckstein: Vegane Weihnachtsbackerei. Vollwertige Rezepte
Az ugyancsak kisméretű könyvecske sok-sok hagyományos karácsonyi süti receptjét gyűjtötte össze vegán verzióban. És nagy előnye, hogy mindezt teljes értékű receptek formájában!

 Roland Rauter: Von Christstollen bis Zimtsternen
Gyönyörű fotókkal díszített könyv!
A receptek leginkább fehér lisztet, sokszor tofut tartalmaznak, de kis kreativitással és rutinnal variálhatóak!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése