2013. november 5., kedd

Vegán töltött káposzta erdélyiesen


Egy újabb vegán töltött káposzta recept Emitől itt a blogon, hátha valakinek ez szimpatikusabb!:)

Vegán töltött káposzta erdélyiesen
Hozzávalók:
kb. 500 g vágott savanyú káposzta
10-15 db. káposzta levél
250 g füstölt tofu
125 g barnarizs
200 g darált dió
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál borsika fű
1-2 babérlevél
1 kávéskanál piros paprika
pár szem  egész fekete bors
3 evőkanál olíva olaj
1 hagyma
2 cikk fokhagyma
víz

Tetejére:
Natúr szója joghurt elkeverve növényi tejszínnel.

Az előző nap beáztatott barna rizst  sós vízben puhára főzzük.
A tofut sajt reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a rizzsel, dióval .
A  megtisztított hagymát bele reszeljük, bele préseljük a fokhagymát, fűszerezzük a sóval, borsikafűvel, piros paprikával, összekeverjük az olíva olajjal.
A káposzta levelek erős erezetét kivágjuk, és a töltelékből kb. diónyi , vagy kicsivel több töltelékkel megtöltjük.
A káposzta levél alsó és felső szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Egy edényben lerakjuk először a vágott savanyú káposztát, majd erre következnek szép sorban a töltött levelek. ( én a kettő közé rétegeztem a maradék tölteléket), a tetejére újra a vágott káposzta kerül.
Rászórjuk a babér leveleket, egész bors szemeket, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és kis lángon , lassan 1-1.5 órát főzzük.
Erre a változatra is igaz, hogy felmelegítve finomabb:))


Eredetileg a Fittanyuka blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése