2013. november 29., péntek

Vegán előétel-, vagy svédasztal falatkák


A karácsonyi ünnepek táján gyakran előfordulhat, hogy nagyobb létszámú társaság jön össze.
Ilyenkor kétféle dolgot választhatunk: vagy ültetett ebédet, vacsorát tálalunk, szép sorjában kínált fogásokkal, vagy ha mondjuk nincs elég helyünk, hogy mindenkit egy asztalhoz ültessünk, akkor célravezetőbb lehet a svédasztal.
Amióta nagyobb létszámú gyereksereg lett a rokonságban az elmúlt években, szép lassan elkezdtek kikopni az ültetős vacsorák-ebédek (nehéz mindenkit egyszerre leültetni.:) Nálunk nagyon jól bevált a svédasztal, amikor mindenféle jóval megpakoljuk az asztalt, és a vendégek kedvükre választhatnak.
Akármi mellett is döntünk, mindig jól jöhetnek a kis falatkák.
A következő összeállítást az olasz Veganblogról szemezgettem, melynek időnként én is szerzője vagyok.:) Külön receptek most nincsenek, az egyes részletekre külön rá tudtok keresni a neten, illetve dolgozhattok saját ötletekkel is!;) A cél most főként az ötletadás!;)

Avokádókrémes minizsemlék
Növényi sajtkrémmel töltött palacsinta

Csicseripástétommal töltött minipaprikák
Vegán francia salátával töltött radicchio levelek
Grillezett padlizsánnal és csicseripástétommal töltött mini szendvicsek
Ízesített tofugolyócskák piros paprikába, őrölt zsályába, friss
bazsalikomba és szezámmagba forgatva
Vegán sajtkrémmel és vegán francia salátával töltött kosárkák
Veganézzel töltött burgonya








































Vegán kaviáros pirítós
(vegán kaviár az IKEA svéd élelmiszerek boltjából!)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése