2013. november 25., hétfő

Diós sütőtökkel töltött padlizsán


Őszi és téli ízek keveredése egy kis egzotikummal a padlizsán személyében a télben.:)
Nagyon jól passzol hozzá bármilyen zöld leveles saláta, vagy akár ez a mentás uborkasaláta.


Diós sütőtökkel töltött padlizsán
Elkészítési idő: 30 perc előkészítés + kb. 40 perc sütés
Hozzávalók (4 főre):
2 nagy padlizsán
200 g sütőtök, megtisztítva, kimagozva, feltisztítva
1/2 lila hagyma, vékonyra szeletelve
1 tk. köménymag (vagy kicsit kevesebb őrölt kömény)
2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
4 ek. olívaolaj
2 tk. friss zöldfűszer (pl. kakukkfű, oregánó, zsálya, vagy rozmaring)
100 g mandulás (DM-ből), vagy füstölt tofu, felkockázva
1 nagy marék dió kicsit megpirítva és félbe vágva

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét a szélektől 1 cm-ig. A kivágott padlizsánhúst aprítsuk fel és egy tálban keverjük össze a sütőtökkel és a lila hagymával. Adjuk hozzá a köményt, a fokhagymát, 2 ek. olajat, majd sózzuk-borsozzuk. Tegyük a keveréket egy sütőpapírral bélelt, vagy kiolajozott tepsire. A kivájt padlizsánok belsejét kenjük meg vékonyan olajjal, sózzuk-borsozzuk, és szintúgy tegyük egy kiolajozott tepsire. Mindkettőt süssük 15-20 percig, amíg félig készre sülnek. Utána a sült zöldségkeverékhez adjuk hozzá a friss zöldfűszert, a tofut és a diót, majd kanalazzuk bele a padlizsánokba. Locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal és toljuk vissza a sütőbe még 20 percre.

Eredeti recept: Good Food - Vegetarian Christmas
(Megjelent a Vegagyerek blogon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése