2013. november 5., kedd

Aszalt paradicsomos szejtántekercs rétestésztában

Fittanyuka Emi receptje nagyon ötletes szerintem!:)

Aszalt paradicsomos szejtántekercs rétestésztában
Hozzávalók:
200 g szejtánpor
1 teáskanál vegamix
1,5 dl víz

1 db kisebb cukkini
1 fej vöröshagyma
pár szem aszalt paradicsom beáztatva
borsikafű
fekete őrölt bors
1 kávéskanálnyi himalaya só
2 cikk fokhagyma
2 evőkanálnyi kukorica keményítő
200 ml növényi tejszín
70 g bio, nem hidrogénezett margarin

120 g vegán rétestészta (pl. Tante Fanny)

A szejtánport összekeverjük a vegamixszel és felöntjük a 1,5 dl vízzel, alaposan összegyúrjuk, kis cipót formálunk belőle, majd lobogó, enyhén sós vízben 25 percig főzzük.
Miután kihűlt húsdarálón ledaráljuk.
A felkockázott cukkinit és az apróra vágott hagymát kevés margarinon félpuhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a borsikafűvel. Hozzáadjuk a darált szejtánt és együtt pirítjuk 1-2 percig. 
A kukorica keményítőt simára keverjük a növényi tejszínnel és hozzáadjuk a cukkinis szejtánhoz.
Állandó keverés mellett besűrítjük a tejszínnel. Az előre vízben beáztatott aszalt paradicsomot felvágjuk és hozzáadjuk a raguhoz. Végén a préselt fokhagymával ízesítjük.
A réteslapokat tiszta konyharuhán kiterítjük és a szélétől kb. 5 cm-re halmozzuk a ragut. A felső széleit behajtjuk és mint egy rétest a konyharuha segítségével feltekerjük. Kiolajozott hosszú sütőbe tesszük. A tetejére margarin darabokat teszünk és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
 Melegen a legfinomabb, szeletelve salátával vagy más körettel tálaljuk.

Eredetileg a Fittanyuka blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése