2013. október 25., péntek

Vegán profiterol ( tej- és tojásmentes! )


Vera ismét nagyot alkotott, nézzétek csak!;)
"Húú..... nem tudom, ki hogy van vele, szerintem a profiterole a világ egyik legjobb desszertje. Igen ám, de a tésztájába rengeteg tojás kell. Le is mondtam róla jó ideje, mígnem a hétvégén remek ötletem támadt: úgy gondoltam, tuti, hogy az olasz vegán csajok tudják a titkát, hogy kell ezt elkészíteni tojás nélkül. És bizony, rátaláltam erre a receptre, melyhez még nyelvtudás sem igen kellett. És pontos fázisfotókkal bemutatja, hogyan lehet nagyon egyszerűen kiszaggatni a profiterol fánkocskákat a leveles tésztából (angol nyelven a fázisfotók ITT!)


Tej- és tojásmentes, vegán profiterol
Hozzávalók:
1 csomag vegán leveles tészta (pl. 'Tante Fanny', Sparban is kapható)
4 dl FELVERHETŐ! növényi tejszínhab (a legsemlegesebb a Soyatoo rizstejszínhab, bioboltokban)
2 tábla étcsokoládé

A tésztából 6-7 cm átmérőjű köröket szaggattam, és azokat beigazítottam a muffintepsi mélyedésébe. 220 fokos sütőben 10 perc alatt labdáta sütöttem őket. Közben felvertem a tejszínt, megolvasztottam a csokit. A kihűlt fánkocskákat félbevágtam és kiskanállal megtöltöttem a tejszínhabbal. A maradék habot összekevertem a csokival és a tányérra halmozott fánkokra öntöttem.

5 megjegyzés:

  1. Ma kaptuk ezt a visszajelzést a recepthez!:)
    "A vegán Profiterolt ma ki is próbáltam, isteni!:)- Évek óta nem ettem profiterolt, pedig az egyik kedvencem, mert nem tudtam, tojás nélkül hogyan készíthetném el, nagyon köszi a receptet!:)))"

    VálaszTörlés
  2. hű, ez rettenetesen jó :) eddig csak egyszer ettem profiterolt.. de az bolti volt :D és hát mint várható lett volna nagyon rossz. eddig nem is próbálkoztam újra vele. de ez a recept! tényleg nagyon jó, köszönöm a receptet :)
    én a narancskrémmel töltött kosárkákba való krémet is raktam a tészta egyik felébe, úgy is nagyon jó :) ez a blog a kedvencem :D remélem még jó sok receptet felteszel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg jó kis recept, örülök, hogy ízlett! :) A narancskrém kifejezetten jó ötlet hozzá!:)

      Törlés
  3. Hogy lesz labda a tésztából? Biztos az lesz? Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt meg tudod nézni a fázisfotókat: http://www.veganwiz.com/2010/02/16/vegan-puffs/

      Törlés