2013. október 25., péntek

Narancsos - karobos szaloncukor

Ez a recept Verától származik, aki az alapreceptet a Nők Lapja Konyhája egyik karácsonyi számában találta, és apró módosításokkal született meg Vrábel Kriszta receptjéből.
Aki használ kakaót, a mázat azzal is helyettesítheti!

Narancsos - karobos szaloncukor
Hozzávalók:
40 dkg hámozott mandula
30 dkg nádporcukor
10 dkg kandírozott narancshéj, vagy 4 ek narancslekvár
karobcsoki (kb 20 dkg), vagy étcsoki

A mandulát ledarálom, és a porcukorral összekeverem. Ez a marcipános alap. Ezt lehet ízesíteni apróra vágott kandírozott naranccsal, mivel nekem az nem volt, én narancslekvárt kevertem hozzá. Ha kandírozott narancsot teszünk hozzá, akkor pár kanál víz szükséges, hogy gyúrhatóra összeálljon. Gyömbért is lehet bele reszelni, volt, hogy fahéjjal ízesítettem.
Mikor a marcipánmasszát összegyúrtam, szaloncukrokat formáztam belőlük, majd vízgőz (nem sebesen forró víz gőze!) felett megolvasztott karobcsokiban villával egyenként bemártottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése