2013. október 26., szombat

Narancskrémmel töltött kosárkák


Az alapötlet, miszerint rétestésztából készítünk krémmel tölthető kosárkákat, nagyon szuper! Biztos, hogy nem utoljára készítettem, ezerféleképp lehet variálni. És hát az ünnepeltek és a gyerekek is nagyon örültek ennek a mutatós finomságnak.

Narancskrémmel töltött kosárkák
Hozzávalók 12 sütihez:
4 réteslap (teljes kiőrlésű réteslap pl. a Tante Fanny, ami a Sparban (is) kapható)
olaj

2,5 dl növényi tej, vagy vaníliás szójatej, ami nagyon finom (Alpro!)!:)
2,5 dl frissen facsart narancslé
1 csomag vaníliás pudingpor (adalékmentes)
méz/ agave szirup ízlés szerint (én 4 evőkanállal tettem hozzá)
1 bio narancs reszelt héja
1,5 dl szójatejszínhab, vagy akár még jobb a felverhető, dobozos rizstejszínhab (Soyatoo)

néhány narancskarika

Kosárkák: A réteslapokat megolajoztam, majd kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágtam őket. 4 lapot elforgatva egymásra tettem, majd ezt kikent muffinsütő formába nyomogattam. 180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben 10 perc alatt - vagy amíg kicsit meg nem barnulnak - megsütöttem őket.
Krém: a narancslevet és a tejet néhány evőkanálnyi kivételével összeöntöttem, és felforraltam. A félretett folyadékban elkevertem a pudingport és a mézet. Beleöntöttem a forró narancsos tejbe, és folyamatosan kevergetve besűrítettem, majd belereszeltem a narancs héját. Tálalás előtt alaposan átkevertem a hozzáadott tejszínhabbal együtt. Habzsákba töltöttem és a kosarakban elosztottam. Narancscikkelyekkel díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése