2013. október 25., péntek

Mézeskalácsos - karobos szaloncukor


Szaloncukor recept ismét Verától, illetve 'Dolce Vita' alias Vrábel Krisztától.:)
Vera ezt írta a receptről:
"Nálam Dolce vita a tuti befutó szaloncukor-témában. Kétféle szaloncukrot készítettem idén, ezt a variációt már másodjára. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a keksz helyett mézeskalácsot daráltam bele, ettől még finomabb, karácsonyibb lett, a csoki és a kakaó helyett pedig karobot használtam."

Mézeskalácsos - karobos szaloncukor
Hozzávalók:
1/2 kg cukor
1,5 dl víz
10 dkg karobcsoki (Reformcukrász)
5 dkg növényi margarin
10 dkg apróra vágott mazsola
20 dkg darált dió
10 dkg darált mézeskalács
1 bio narancs héja

A cukrot felforraltam a vízzel, majd lassú tűzön kb. 10 percig főztem. Kicsit kihűtöttem, ekkor kezd kifehéredni, időnként kevertem rajta egyet. Mikor már jó sűrű, hozzákevertem  a karobcsokit és a margarint.

Pár órát állni hagytam, hozzáöntöttem a diót, a mazsolát, a mézeskalácsot, a narancshéjat és összegyúrtam. Szaloncukrokat formáztam, majd karobporba hempergettem őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése