2013. október 25., péntek

Mézes krémes 3. (tej és tojásmentes!)

Azt hiszem, ezt a sütit nem kommentálom. Aki már evett ilyet, az úgyis tudja, miről beszélek, aki még nem, az próbálja ki! Békebeli :)
Vera receptje.

Mézes krémes 3.
Hozzávalók:Tészta:
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (én a szokásos tönkölyt használtam)
méz/ agave szirup
1-1 kk. szódabikarbona és borkőpor (én 2 kk. foszfátmentes sütőport használtam)
fél citrom leve
1 dl olaj

Krém és máz:
búza-vagy tönkölydara
1 citrom leve
0,5 l rizstej
bio szilvalekvár (én bio baracklekvárt használtam)
30 dkg növényi margarin
6 ek méz/ agave szirup
5 dkg karobpor

Kevés vízben feloldjuk a szódabikarbonát és a borkőport, majd annyi víz hozzáadásával összegyúrjuk a tésztához valókat, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy órán át pihentetjük, majd három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. (Nekem 13 perc alatt sült meg, a nagy gáztepsit használtam)
A margarint habosra keverjük 4 ek mézzel és a citrom levével. A rizstejből és a darából híg tejbegrízt készítünk, melyet (kihűlés után) hozzákeverünk a habosított margarinhoz.
A lapok közül egyet megkenünk lekvárral, majd a krémmel, erre rásimítunk egy másik lapot, és azt is megkenjük ugyanígy. Erre kerül a harmadik lap, melyet karobmázzal vonunk be - ezt úgy készítjük el, hogy a karobport elkeverjük kevés forró vízzel és 2 ek mézzel. A kész süteményt hűtőbe tesszük, és legalább fél napot állni hagyjuk.

Forrás: Napfényes receptek 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése