2013. október 25., péntek

Gesztenyés, aszalt szilvás, tejszínes szejtán


Egy ünnepi, karácsonyos Stahl Judit recept átalakítva, Verától.

Gesztenyés, aszalt szilvás, tejszínes szejtán
Hozzávalók:
40 dkg natúr szejtán
15 dkg magozott aszalt szilva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma/1 nagy fej fehér hagyma
2 ek tk. tönkölyliszt
3 ek növényi margarin
2 ek olívaolaj
15 dkg mirelit egész gesztenye
1 zöldségleveskocka
2 dl növényi tejszín
2 ek étkezési keményítő
2 maréknyi friss, vagy 1 kk szárított kakukkfű

A margarin felét megolvasztom egy serpenyőben az olajjal, majd a kockákra vágott szejtánt megpirítom rajta. Kiszedem, és a serpenyőben a maradék margarinon az apróra vágott hagymákat megdinsztelem. Ráteszem a szejtánt, a szilvát, a gesztenyét és a leveskockát, majd ráöntök 3 dl vizet. Kb. 5 perc alatt puhára párolom az egészet együtt, majd ráöntöm a keményítővel elkevert tejszínt, és rászórom a kakukkfüvet. Ha még szükséges, megsózom, és 1 perc alatt besűrítem az egészet. Rizzsel vagy más körettel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése