2011. december 24., szombat

Narancsos csokikocka

 A felnőttek nagyon falták, a csoki és a narancs együtt mennyei (a gyerekeknek kicsit kesernyés volt az étcsoki miatt)! Igen tömény csoki, ezért egy-két szeletnél többet nem nagyon tudtunk lenyomni belőle egyszerre.:-))

Narancsos csokikocka
Hozzávalók (egy kis méretű sütőtepsihez):
Piskóta:

250 ml növényi tej (nálam most rizstej)
100 g barna cukor
½ citrom leve és héja
1 teáskanál vaníliakivonat
250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfátmentes borkő sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
6 ek. olaj

A krémhez
250 ml kókusztej
50 g kókuszzsír
3 ek. nádcukor (eredetileg xilitol)
1 kisebb narancs héja
100 g 70%-os jó minőségű étcsokoládé kis darabokra tördelve (eredetileg 90%-os, de nagyon keserű...)
1 kisebb narancs a díszítéshez

A tésztához összekeverjük a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat, egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mind a kettő keveréket vegyítjük egymással. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük.
A krémhez egy kis lábosban felforrósítjuk a kókusztejet, beletesszük a kókuszzsírt, a nádcukrot, a narancs héját, és hagyjuk elolvadni. ezután lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a csokoládét. Mivel a forró krémben a csoki megolvad, néhány perc után kanállal teljesen egyneművé tudjuk keverni. Miután kihűlt, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A teljesen kihűlt tésztát két részre vágjuk, megkenjük belül, majd kívül is a krémmel, és visszatesszük a hűtőbe. A narancskarikákkal csak közvetlenül tálalás előtt díszítjük, mert különben a gyümölcs a a levegőn állva összeszárad!
Eredetileg a Vegagyerek blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése