Fotó: Vegalicious blog |
Gondolom, velem együtt sokan másokat is foglalkoztat már egy ideje a
kérdés, hogyan készítsünk tojásfehérje-mentes írókát a karácsonyi
mézeskalácsra. Nos, némi kutakodás után megtaláltam a neten EZT a receptet, ami elég ígéretesnek tűnik!
Igazából én már tettem is vele egy
próbát, de jól félrenéztem a megadott adagokat, így kissé folyósra
sikerált..:-( Megszáradva viszont nagyon jó roppanós lett a máz, ezért
úgy gondolom, betartva az eredeti receptet, mindenképp sikeres lesz a
projekt!
Nálam is lesz még egy
próba, majd utólag beszámolok róla, de ha addig más is kipróbálja,
szívesen venném a visszajelzéseket a köz érdekében!:-)
Ez az íróka jól használható a Karácsonyon kívül pl. torták, sütemények díszítésére, szövegezésére is!
Aki persze még egészségesebben szeretné díszíteni a mézeskalácsot, használhat hozzá egyszerűen különféle magokat, aszalványokat.
Tej- és tojásmentes mézeskalács-recepteket találtok még pl.:
- Reninél
- Zsuzsánál.
Tojásmentes íróka
Hozzávalók (háát, ez nem túl nagy adag, legközelebb min. a duplájával, triplájával dolgoznék egy tepsi sütihez...) :
Hozzávalók (háát, ez nem túl nagy adag, legközelebb min. a duplájával, triplájával dolgoznék egy tepsi sütihez...) :
50 g (nád) porcukor
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
2-3 teáskanál szójatej (úgy gondolom, simán mehet más növényi tejjel is!)
Egy tálba szitáljuk a porcukrot a
keményítővel, majd belekeverjük a citromlevet. Kanalanként hozzáadunk
annyi szójatejet, amennyivel egy sima, de sűrű krémet kapunk.
Töltsük a masszát egy sütőpapírból készített tölcsérbe (amit elkészíthetünk pl ÍGY),
csippentsük le picit a végét és kezdhetjük a díszítést (vigyázzunk,
hogy inkább először csak kicsit vágjunk le belőle, nehogy túlságosan
folyni kezdjen belőle a krém!).
Eredetileg a Vegagyerek blogon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése