2010. december 23., csütörtök

Vegán trüffelgolyók


2009-ben nagyágyúként robbant be a családi köztudatba ez a trüffelgolyórecept. "Hú-ha-háá" - felkiáltásokkal véleményezte bárki, aki ránézett, majd megkóstolta.:-))
Igaz, kicsit különleges hozzávaló, növényi krémsajt szükséges hozzá, de higgyétek el, megéri az utánajárást!
Na jóó, vannak rajta kis cukorkák, amik nem igazán tartoznak a reform-kategóriába, de egy évben egyszer beleférhet szerintem...:-) Akit zavar, használja az egyéb alul megadott díszítéseket!:-)

Trüffelgolyók

Hozzávalók (kb. 25-30 kis golyócskához):
120 g vegán növényi krémsajt (pl. Cheesly, vagy Sheese)
150 g nádcukor
200 g étcsoki
1/2 tk. vaníliakivonat

A golyócskák bevonatához: finomra őrölt mandula, vagy mogyoró, kakaó, esetleg karobpor (a képen az látható), színezett díszcukorkák, esetleg kókuszreszelék.

Konyhai robotgéppel alaposan krémesítjük a sajtot, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és végül a vízgőz fölött felolvasztott csokit. Az egészet jól elkeverjük, majd betesszük a hűtőbe min. 1 órára, de akár egy éjszakára is. Minél hidegebb a massza, annál jobban tudjuk majd formázni. 2,5 cm-es golyócskákat formázunk és meghempergetjük a kiválasztott díszítésben. Ha túl lágy a massza, amikor pl. túl meleg van a konyhában, fogyasztásig megint visszatehetjük a hűtőbe.

Forrás: 'The vegan table'

Eredetileg a Vegagyerek blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése