2010. december 20., hétfő

Zöldséges rántott palacsinta


Egy kiváló alternatíva Szentestére a rántot hal helyett!
Köszönet a receptért Katának!:-)
Mi hagymás krumplisalátával ettük, de ehetjük hagyományosan veganézes krumplisalátával is.

TIPP: Karácsony előtt, ha valaki nagyon elfoglalt, előre elkészítheti pl. a palacsintákat. Kb. 1-2 héttel korábban megsütjük, majd kihűlés után egy jól záródó műanyagdobozba helyezzük őket úgy, hogy sütőpapírral elválasztva rakosgatjuk egymás fölé a palacsintákat. A dobozt lezárjuk és betesszük a fagyasztóba. A felhasználás napján a hűtőbe téve engedjük fel.

Zöldséges rántott palacsinta
Hozzávalók (8 db. palacsintához):
A palacsintatésztához
150 g (fehér) tönkölyliszt
100 g zabpehelyliszt
30 ml olaj
csipet só
1/4 cs. foszfátmentes sütőpor
szénsavas ásványvíz

A töltelékhez
1 cs. vegyes fagyasztott zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
olaj (vagy pálmazsír)
kakukkfű
oregánó
vegamix
só, bors

A panírhoz
teljes kiőrlésű liszt
fűszerkeverék
vegán kenyérmorzsa


A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és annyi ásványvizet öntünk hozzá, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk. Enyhén kiolajozott serpenyőben kisütjük őket.
A töltelékhez megpirítjuk a zsiradékon a felaprított hagymát, beletesszük a zöldséget, kis vízzel felöntjük, és fűszerezzük. Fedő alatt megpároljuk, majd összeturmixoljuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, amiket aztán feltekerünk úgy, hogy előbb közép felé hajtjuk kicsit a két szélét.
A panírozáshoz a palacsintákat először teljes kiőrlésű lisztbe, utána vízzel és fűszerkeverékkel elkevert tk. lisztbe, majd végül a kenyérmorzsába hempergetjük. Forró olajban kisütjük.

Eredetileg megjelent a Vegagyerek blogon.

1 megjegyzés: