2010. december 22., szerda

Mákos guba 2. (tejmentesen)



Vera hagyományosabb ízvilágú, ám tejmentes mákos gubáját már mi is többször leteszteltük, és bizton állíthatom naaagyon finom!:-) Próbáljátok ki!
A tejmentes mákos guba egy másik változatát már én is feltettem korábban, recept hozzá itt található!

Mákos guba tejmentesen 2.
Hozzávalók:

6 teljes kiőrlésű lisztből készült kifli
1 liter kölestej
1 nagy marék mazsola
15 dkg mák
15 dkg méz
1 bio citrom


A kifliket ujjnyi karikára vágom, és kiszikkasztom. (Ez legalább 1 napot vesz igénybe, ennyivel előre kell gondolkodni.) A mákot ledarálom. A tejet lábosban felforrósítom, beleteszem a mazsolát, hogy egy kicsit megszívja magát és 10 dkg mézet is beleöntök. A mákot a kiflire szórom, majd lassacskán ráöntöm a tejet. Ráreszelem a citrom héját, és az egészet alaposan összekeverem. A maradék mézet a tányérba csorgatom a gubára.

Eredetileg a Vera vega konyhája blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése