2010. november 30., kedd

Reform mézeskalács 2.


Vera tej- és tojásmentes mézeskalács-receptje után íme egy másik lehetőség, ezúttal Renitől.

Hozzávalók:

90 dkg liszt (jelenleg 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt+40 dkg finomliszt)
10 dkg cukor
2 dl olvasztott méz (vegán verzióhoz agave szirup)
10 dkg margarin
3 dl növényi tej (most szójatej)
1 lapos ek szódabikarbóna
1 ek őrölt mézeskalácsfűszer-keverék (fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg)

Elkészítése:

A margarint, a mézet és a cukrot felmelegítem. Beleöntöm a folyadékot (tejet vagy lehet vizet is használni) és hűlni hagyom.
A liszteket összekeverem a fűszerrel és a szódabikarbónával.
Kihűlés után a mézes elegyhez hozzáadom a lisztes keveréket.
(A tészta összegyúrás után most nem ragadt, így rövid várakozás után így el is készítettem.)
Enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra kinyújtom, figurákat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőben -180 ˚C- világosra sütöm (kb. 10-15 perc).
Sütés előtt aszalványokkal és magvakkal díszítem a tetejét.

Eredetileg a Lét-tudatos Konyha blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése