2010. november 30., kedd

Gesztenyés-aszalt meggyes és diós-aszalt barackos bejgli

[2008_12190026a.JPG]

Íme két nem mindennapi töltelék-javaslat a hagyományos bejglikhez Renitől!

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg teljes kiőrlésű liszt (tönköly)
15 dkg pálmazsír vagy 30 dkg margarin
1 tk méz
2 dkg élesztő
1 dl növényi (főző) tejszín
csipet só
kevés mézes növényi tej

Töltelékek (lásd lejjebb)

Elkészítése:
A tejszínt meglangyosítom, hozzáadok egy teáskanál mézet, belemorzsolom az élesztőt és állni hagyom.Közben a liszthez hozzáadom a sót és elmorzsolom a pálmazsírral vagy a margarinnal.
Gyors mozdulatokkal összegyúrom az összes hozzávalót, majd rövid ideig pihentetem a tésztát.
Háromfelé osztom, mindegyiket téglalap formájúra kinyújtom, majd megtöltöm az alábbi töltelékekkel. Hosszanti végüknél kezdve feltekerem a tésztát, majd lekenem tetejüket mézes növényi tejjel.
Hűvösre teszem.
A sütőt előmelegítem 180 ˚C-ra, a rudakat az oldaluknál villával kicsit megszurkálom és megsütöm őket.

Diós-aszalt barackos töltelék:

darált dió
méz
aszalt sárgabarack

A diót elkeverem a mézzel és az előzetesen beáztatott, majd felaprított barackkal.


Gesztenyés-aszalt meggyes bejgli
gesztenyemassza

aszalt meggy
kevés tejszín

A felengedett gesztenyemasszát áttöröm, kevés tejszínnel fellazítom, majd hozzáadom az előzetesen beáztatott aszalt meggyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése