2009. február 12., csütörtök

Karácsonyi desszert - Trifle á la Kata



Elnézést kérek, hogy csak így február elején sikerül a karácsonyi menünk végére érnem, de hát jobb későn, mint soha. Nem igaz? :o)

A leves és sült után semmi esetre sem akartam valami nehéz, tésztás, "hagyományos" desszertet feltálalni és azt hiszem ez az "öntött süti" jó választás volt. Nem ülte meg annyira a gyomrunkat, jól előkészíthető és a maradék is nagyon finom, másnap is.


Trifle ( = öntött süti )


Legyen a kezed ügyében:


A mennyiségek nagyban függnek a tálad méretétől és az éhes szájak számától!


egy kisebb darab piskóta ( ennek a receptnek a harmada )

3 dl kész keményítős puding ( ha sietsz, ilyen, ha van időd, akkor így készítsd el )

20 szem licsi

1 banán

1 üveg lehetőleg házi meggybefőtt

2 – 3 ek kókuszszirup ( elhagyható, de sokat dob rajta )

1 dl növényi habtejszín

néhány kocka étcsoki / karobcsoki


Így használd a hozzávalókat:


Ez egy pakolászós recept, húzd egyik emeletet a másik tetejére és kész is vagy :o) Egy mély és lehetőleg átlátszó tál aljára pakold bele a piskóta csíkokat, ezekre mehetnek a félbevágott és magtalanított licsik, erre öntheted a pudingot, amire karikázhatod a banánt. Ezt is meglocsolhatod egy kevés pudinggal ( a maradékkal ), amire egy egész üveg, lecsöpögtetett meggykonzerv is kerül. Ha használsz kókuszkivonatot, akkor a meggyre csorgasd, ha nem, akkor már csak a tejszínhab felverése marad hátra ill. egy kis díszítés, amit én csokireszelékkel oldottam meg.



Ennyi. Kifejezetten nem árt ennek a desszertnek, ha fogyasztás előtt min. fél nappal készíted el, fantasztikusan összeérnek az ízei! Jó étvágyat hozzá! :o)



Nagyon sokan jól lakhattunk volna belőle ( 6 – 8 fő? ), de mi nem adtunk belőle másnak, inkább 3 napig jártunk rá :o)))


Ez a cikk korábban már megjelent az Édes kötelesség c. blogon.