2009. december 9., szerda

Székelykáposzta sült tofukockával

A székelykáposzta nem csak lapockával készülhet, hanem reformosan is. Dúsítható szója- vagy krumpligombóccal, tálalható tofukockával.
Hogy miként fogadta a családom ezt az ételt? - arról itt olvashatsz.

Hozzávalók kb. 4 főre:

500 g savanyú káposzta
½ mk szemes köménymag
1 tk só
1 mk pirospaprika
½ fej vöröshagyma
2 ek olaj
1-2 ek korpás búzaliszt

1 csg füstölt tofu
4 ek sárgaborsóliszt
vagy
növényi joghurt





Elkészítése:

A káposztából kiáztatom a savanyú ízt. Friss vizet öntök rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakom a sót, a köménymagot. Felforralom.
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a lisztet és kicsit pirítom, beleteszem a pirospaprikát, azonnal vizet adok hozzá és csomómentesre keverem. Ezt adom hozzá óvatosan a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adok hozzá.




Sült tofukockák

A tofut kockára vágom. A sárgaborsólisztben megforgatom a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütöm.


Eredeti recept: Lét-tudatos konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése