A székelykáposzta nem csak lapockával készülhet, hanem reformosan is. Dúsítható szója- vagy krumpligombóccal, tálalható tofukockával.
Hogy miként fogadta a családom ezt az ételt? - arról itt olvashatsz.
Hogy miként fogadta a családom ezt az ételt? - arról itt olvashatsz.
Hozzávalók kb. 4 főre:
500 g savanyú káposzta
½ mk szemes köménymag
1 tk só
1 mk pirospaprika
½ fej vöröshagyma
2 ek olaj
1-2 ek korpás búzaliszt
1 csg füstölt tofu
4 ek sárgaborsóliszt
vagy
növényi joghurt

Elkészítése:
A káposztából kiáztatom a savanyú ízt. Friss vizet öntök rá, annyit, hogy nagyjából kétujjnyira ellepje. Belerakom a sót, a köménymagot. Felforralom.
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a lisztet és kicsit pirítom, beleteszem a pirospaprikát, azonnal vizet adok hozzá és csomómentesre keverem. Ezt adom hozzá óvatosan a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adok hozzá.

Sült tofukockák
A tofut kockára vágom. A sárgaborsólisztben megforgatom a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütöm.
Eredeti recept: Lét-tudatos konyha
Az olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a lisztet és kicsit pirítom, beleteszem a pirospaprikát, azonnal vizet adok hozzá és csomómentesre keverem. Ezt adom hozzá óvatosan a készre főzött káposztához.
Tálaláskor sült tofu- vagy sajtkockát, tejfölt vagy növényi joghurtot adok hozzá.

Sült tofukockák
A tofut kockára vágom. A sárgaborsólisztben megforgatom a tofukockákat úgy, hogy vékony rétegbe hozzátapadjon a liszt. Forró olajban kisütöm.
Eredeti recept: Lét-tudatos konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése