2009. november 27., péntek

Vegán halászlé


Halászlé Vera konyhájából. Vera bajai születésű, így próbálta az ízekben az ottani halászlé-emlékeket feleleveníteni. Extra egyszerű elkészíteni!:-)

Aki pedig szeretne további vega halászlé lehetőségeket megismerni:
- Reni konyhájában is készült már, illetve
- az Ízek és érzések reformkonyha magazin első számában is találunk egy remek kis receptet!

Vegán halászlé
Hozzávalók (4 főre):
50 g kombu alga

2 nagyobbacska fej hagyma
3 ek. pirospaprika, só
25 dkg gyufaszerű tészta

"Az algára ráöntök fél liter vizet. A hagymát apróra vágom. 2,5 liter vizet felteszek főni sóval, és a vágott hagymával. Közben a megpuhult algát apró darabokra vágom. Mikor a víz forr, beleteszem a pirospaprikát és az algát az áztatólevével együtt. Innentől számítva kb 20 percig főzöm, a lényeg, hogy a hagyma és a paprika is szétfőjjön. Közben a tésztát sós vízben kifőzöm, és a kettőt együtt tálalom."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése