2009. november 10., kedd

Répás céklával töltött palacsinta


Íme egy nagyon jól sikerült, vitamindús étel, ami Karácsonykor fogyasztható főételként egy salátával, majd aztán desszerttel zárva. A képen vega egybensült fasírttal látható.
Ez alkalommal a palacsinta az antireformista vendégek kedvéért fele bio fehér liszt és fele graham liszt felhasználásával készült, így puhább és kevésbé száraz lett, mint a csak teljes kiőrlésű testvérkéi.
Aki viszont ragaszkodik a 100% teljes kiőrlésű palacsintához, azok számára ITT található hozzá recept.



Répás céklával töltött palacsinta
Hozzávalók (8 db palacsintához):
A palacsintatésztához
150 g graham liszt
150 g fehér bio liszt
50 ml olaj
csipet só
kb. 500 ml növényi tej + víz felesben

A töltelékhez
1 fej vöröshagyma finomra aprítva
2 ek. repceolaj (vagy olíva)
kb. 700 g cékla reszelve
2 sárgarépa reszelve
4 ek. növényi tejszín
4 ek. durvára vágott dió (én ezt a gyerekek miatt kihagytam)
2 ek. vörösborecet (nálunk most rizsecet, de jó a citromlé is)
3 ek. finomra vágott petrezselyemzöldje
1 ek. finomra vágott kapor

frissen őrölt bors


A palacsintákhoz összekeverjük a lisztet a sóval, és a folyadékokkal míg sűrű palcsintatésztát nem kapunk. Sütésnél egy beolajozott ecsettel megkenjük a serpenyőt, bele a tészta, és kisütjük a palacsintákat, amiket utána 60 fokra bemelegített sütőben tarthatunk esetleg tálalásig.
A töltelékhez a hagymát megpirítjuk az olajon, beledobjuk a reszelt zöldségeket és roppanósra pároljuk. Hozzátesszük a tejszínt, a diót, az ecetet és a zöldfűszereket, majd ismét 2-3 percig pároljuk. Sóval-borssal ízesítjük.
A töltelékkel megkenjük a palacsintákat és összehajtogatjuk. Esetleg serpenyőben kicsit felolvasztott növényi margarinnal meglocsolhatjuk.

Istenííííí!:-)

(Eredetileg megjelent a Vegagyerek blogon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése