2009. február 12., csütörtök

Karácsonyi desszert - Trifle á la Kata



Elnézést kérek, hogy csak így február elején sikerül a karácsonyi menünk végére érnem, de hát jobb későn, mint soha. Nem igaz? :o)

A leves és sült után semmi esetre sem akartam valami nehéz, tésztás, "hagyományos" desszertet feltálalni és azt hiszem ez az "öntött süti" jó választás volt. Nem ülte meg annyira a gyomrunkat, jól előkészíthető és a maradék is nagyon finom, másnap is.


Trifle ( = öntött süti )


Legyen a kezed ügyében:


A mennyiségek nagyban függnek a tálad méretétől és az éhes szájak számától!


egy kisebb darab piskóta ( ennek a receptnek a harmada )

3 dl kész keményítős puding ( ha sietsz, ilyen, ha van időd, akkor így készítsd el )

20 szem licsi

1 banán

1 üveg lehetőleg házi meggybefőtt

2 – 3 ek kókuszszirup ( elhagyható, de sokat dob rajta )

1 dl növényi habtejszín

néhány kocka étcsoki / karobcsoki


Így használd a hozzávalókat:


Ez egy pakolászós recept, húzd egyik emeletet a másik tetejére és kész is vagy :o) Egy mély és lehetőleg átlátszó tál aljára pakold bele a piskóta csíkokat, ezekre mehetnek a félbevágott és magtalanított licsik, erre öntheted a pudingot, amire karikázhatod a banánt. Ezt is meglocsolhatod egy kevés pudinggal ( a maradékkal ), amire egy egész üveg, lecsöpögtetett meggykonzerv is kerül. Ha használsz kókuszkivonatot, akkor a meggyre csorgasd, ha nem, akkor már csak a tejszínhab felverése marad hátra ill. egy kis díszítés, amit én csokireszelékkel oldottam meg.



Ennyi. Kifejezetten nem árt ennek a desszertnek, ha fogyasztás előtt min. fél nappal készíted el, fantasztikusan összeérnek az ízei! Jó étvágyat hozzá! :o)



Nagyon sokan jól lakhattunk volna belőle ( 6 – 8 fő? ), de mi nem adtunk belőle másnak, inkább 3 napig jártunk rá :o)))


Ez a cikk korábban már megjelent az Édes kötelesség c. blogon.


5 megjegyzés:

  1. Hi! : )
    Tausend Dank für den Übersetzer! Jetzt werde ich nichts anderes mehr tun als kochen und backen... *g*
    Ja, es war ein wenig viel Crêpes in letzter Zeit (im Blog sieht man nur die Spitze des Eisbergs), und die Idee mit dem Vollkornmehl ist super. Ich werd Vollkornmehl eine zweite Chance geben (mein erster Backversuch mit Vollkornmehl ist total daneben gebangen...)

    So, jetzt mach ich erstmal Frühstück (Schokocrêpes *g*)

    Liebe Grüße,
    Indy

    VálaszTörlés
  2. Vegán húsvét nem lesz????
    Éva

    VálaszTörlés
  3. Éva!
    Már készülődik valami a háttérben!:-) Kis türelem hamarosan rózsát terem!;-)

    VálaszTörlés
  4. Türelmesen várjuk! :)
    Éva

    VálaszTörlés
  5. Éva!
    Addig is ide bekukkanthatsz, mi készülődik;-): www.vegavendeg.blogspot.com

    VálaszTörlés