2008. november 25., kedd

Mákos golyók


Ha mák, akkor karácsony. Ha süti, akkor is karácsony. Ráadásul ez gyors is, finom is, cukor sincs benne, szerintem itt a helye ;o) Üdítő változatosságot jelenthet a sok töményen édes finomság után!

Mákos golyók

Hozzávalók:
2 csésze zabpehely ( vagy búzacsíra vagy zabdara )
kb. 20 dkg mazsola
kb. 10 – 15 dkg darált mák
frissen csavart narancslé ( vagy mandarinlé vagy almalé )
kevéske fahéj vagy szegfűszeg vagy vanília vagy ánizs
kókuszreszelék

A gabonát szárazon, folytonos kevergetés mellett pirítsd meg, majd öntsd fel annyi gyümölcslével, hogy jól formázható kását kapj. Ekkor mehet bele a mazsola, a fűszer és a mák is. Dolgozd jól össze és vizes kézzel formázz kis gombócokat a masszából, melyeket azután hempergess bele a kókuszreszelékbe. Kész.

Forrás: A 100 legjobb reformdesszert - STB könyvek


Ez a cikk korábban már megjelent az Édes kötelesség c. vega blogon.