2008. december 15., hétfő

Karobtrüffel


Utoljára 2 éve karácsonykor készítettem trüffelt, akkor még tejszínnel és csokoládéval. Változnak az idők, én pedig nem szeretnék kimaradni a trüffel okozta élvezetből. Elkészítettem hát a kakaómentes, vegán trüffelt. Most natúr karobcsokiból csináltam, szerintem a narancsos ízesítésű lesz a kedvenc.




Hozzávalók:

2 tábla karobcsoki (Napfényes Cukrászat)
1 dl növényi tejszín
1 kk őrölt vanília

mogyoró/karobpor a forgatáshoz

A tejszínt a vaníliával felforralom, majd beledobom a kockákra tört csokit. Mikor elolvadt, lapos edénybe öntöm a masszát, hogy néhány óra alatt a hűtőben megdermedjen. Akkor golyókat formázok belőle, és darabolt mogyoróba/karobporba forgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése