2008. december 22., hétfő

Karácsonyi vegetáriánus kocsonya zöldségekből


Szilda kért tőlünk zöldségaszpik receptet, így megosztanám Veletek ezt a zöldségkocsonya receptet, mely a Napfényes Receptek 3. számából származik.

Karácsonyi zöldségkocsonyaHozzávalók (4 főre):400 g sárgarépa
200 g fehérrépa
200 g karalábé
150 g zeller
150 g zöldborsó
100 g vöröshagyma
tárkony

kurkuma

pirospaprika

szerecsendió

majoranna

6-10 gerezd fokhagyma (egészben!)

3 mk. (kb. 15 g) agar-agar

finomított olaj



A répaféléket 2-3 mm-es szeletekre, a karalábét és a zellert kockára, a hagymát egészen apróra vágjuk, majd mindezeket a borsó hozzáadásával kevés olajon félig puhára pirítjuk. Felöntjük kb. 3 liter vízzel, beletesszük az egész fokhagymát és erősen befűszerezzük. Mikor a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő vízhez adjuk az agar-agart, és foly. kevergetés mellett 2-3 percig főzzük, végül levesszük a tűzről. A leves kb. 40 fokra lehűlve kezd el zselésedni - előtte öntsük kis adagokban vizezett edényekbe, vagy tányérokba, a tálalás kívánt módjának megfelelően. Kihűlés után tegyük hűtőbe - pár óra elteltével fogyaszthatjuk.


Javaslat: a zöldségkocsonyát tálalhatjuk citromlével meglocsolva, vagy reszelt tormával meghintve is.


Ez e bejegyzés felkerül a Vegagyerek blogra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése