2008. december 18., csütörtök

Karácsonyi menü - a'la VegaveraMivel kimaradtam Siccike körkérdéséből, ezért most hiánypótlok Nektek. Bizony, bizony, tegnap este mi is elkészítettük a karácsonyi menütervet. Azért írom, hogy terv, mert ez az idei készülődés valóban annyira esetlegesre sikeredik nálunk, hogy semmi sem biztos. A lényeg, hogy a férjemmel minden este fektetés után kézműveskedünk, ami hihetetlenül alkalmas arra, hogy egymásra és befelé figyeljünk, és átéljük az ünnepi hangulatot. A gyerekekkel énekelgetünk, betlehemet rajzolunk, és igyekszünk minél kevesebb dolgon felidegesíteni magunkat. No de lássuk az a menüt:

24-én a tavaly szenteste készített ételt fogom felszolgálni, annyi változtatással, hogy nem tofut fogok pácolni, hanem szejtánt. Ha lesz rá időm, készítek mellé egy zöldségerőlevest, grízgaluskacsillagokkal. A desszert tiramisú lesz, és a gyerekek kívánságára eperfagyi.

25-ére svédasztalos ebédet készítek. Lesz rajta az ugyancsak tavaly jól bevált cékla-alma saláta, ezen kívül waldorf saláta, francia saláta réteskosárkában, tésztasaláta, valamilyen zöldséges lepény, aszalt paradicsomos muffin. Aznapra készül majd a karobtrüffel, a karácsonyi keksz, és talán a raffaello.

Természetesen sütünk mézeskalácsot, viszont egész biztos nem fog beleférni, hogy szaloncukrot is csináljak, így azt a beiglivel együtt megrendeltem Reformcukrászéktól. Tervezek alkotni moszkauert, mert az az egyik kedvenc sütim, stollent, mert azzal évek óta szemezek, és kocsonyát, arról is majd beszámolok a többi mellett.

1 megjegyzés:

  1. :-))) Ahhoz képest, hogy tegnap még nem tudtad mit főzöl Karácsonykor...!:-))

    VálaszTörlés