2008. november 16., vasárnap

Vegás karácsonyi menük


Magyar nyelven nem olyan egyszerű "kész" irodalmat találni a vegás/ vegán karácsonyi menü ötleteihez (se) egyelőre. Az elmúlt években mindig nagy lelkesedéssel megvettem az összes fellelhető karácsonyi receptmagazint, de nagy ritkán a Kiskegyed különszámában volt csak vegás menüajánló.
Konkrétan talán 1-2x, amit a neten is megtalálni, és már két évben is megfőztem. Ja, merthogy ugyanazokat a dolgokat ritkán ismétlem, szeretek mindig valami újat kipróbálni!:-) A neten is sokat kutakodtam pl. tavaly is, de ha beírod a keresőbe, hogy "vegetáriánus karácsonyi menü", nem sok használhatót ad ki, ami van, az is szinte kizárólag tejes, tojásos.

És akkor íme néhány ajánlat, amik igaz, nem csak kizárólag vegán menük, de sok bennük a vegán recept is, illetve jól átvariálható ötletek is találunk:
ANGOLUL

- Bryanna Clark Grogan: ismert amerikai, vegán szakácskönyv-író hölgy vegán menüi és receptjei Karácsonyra és egyéb ünnepekre (neki könyve is jelent meg a témában);- Nava Atlas: ő is egy ismert amerikai vegán könyvszerző, megannyi igen nagy sikerű vegás szakácskönyvvel, amik gyönyörű fotókat is tartalmaznak (neki is van egy vegás ünnepi menüket felvonultató könyve);
- The Veggie Table: tippek a karácsonyi menü fogásaihoz kategóriákba szedve (előételek, főfogások, desszertek stb., receptekkel);
- Vegetarian Society (Írország): 'A' és 'B' menü receptekkel;

NÉMETÜL
- Petra Kaiser honlapja: közel 20-féle menü Karácsonyra, és Szilveszterre is;

OLASZUL
- Vegan 3000: vegán menük évekre lebontva;
- Vegan Italia: vegán menü és receptek.

2 megjegyzés:

  1. Hiányolom az olyan vegás recepteket, amiben nincs tojás, sajt és természetesen hús sem.Köszi.

    VálaszTörlés
  2. Mi is hiányoltuk, ezért van ez a blog :)

    VálaszTörlés