2008. november 17., hétfő

Narancsos-mandulás csiga

Ez egy fúziós recept: A Katánál található kelt tészta alapreceptet variáltam fűszerkert narancsos-mandulás csigájával. Az eredmény nagyon meggyőző volt, annál is inkább, hogy hosszadalmas kísérletezés eredményeképp sem sikerült mindezidáig ehető csigát produkálnom. No, de ezzel az egyébként méltán híres Kata-féle csigatésztával mostantól egy gonddal kevesebb nyomja a vállamat! :))) A tészta könnyű, vékony, finom. Amire vágytam. Ez a narancsos-mandulás verzió pedig akár adventi vendégvárónak is beillik.
Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg tk. tönkölyliszt
1/2 cs sütőpor
2,5 dl langyos növényi tej
1,5 dl olaj
1 tasak szárított élesztő (organikus)
2 ek nádcukor
1 csipet só

A töltelékhez:
10 dkg mandula
0,7 dl nádcukor
10 dkg növényi margarin
1 bio narancs reszelt héja
3 ek frissen facsart narancslé

A lisztet a sütőporral, élesztővel, cukorral, sóval összekevertem. Hozzáöntöttem a tejet, és az olajat, majd az egészet nem túl sok ideig alaposan összegyúrtam. A mandulát forró vízzel leöntöttem, majd néhány perc múlva lehúztam a héját. Durvára daráltam, majd a többi hozzávalóval összekevertem. A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem a töltelékkel, majd a rövidebbik oldalánál szorosan feltekertem. Kikent sütőlapra tettem, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem. Pár perccel a sütési idő vége előtt növényi tejjel megkentem a csigákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése