2008. november 15., szombat

Mazsolás zabpelyhes keksz


Azt hiszem, nem fog velem vitába szállni senki, ha azt mondom, kekszet sütni jó! Főleg akkor, ha akad otthon néhány lelkes és éhes szájacska, melyek tulajdonosai boldogan tömik magukba ezeket a finom házi édességeket. Télen és főleg Karácsony környékén meg aztán különösen jó móka, akár egyedül, akár a kicsik segítségével kekszet készíteni :o) Ez a recept egy a gyermekek egészséges táplálkozásával foglalkozó könyvből származik.


Mazsolás zabpelyhes keksz


Hozzávalók:
1 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1/4 teáskanál tengeri só
1/2 csésze barnacukor
1/3 csésze semleges ízű olaj
1/4 csésze melasz ( én mézet használtam és kevesebb is elég lett volna bele )
1 teáskanál vaníliakivonat
1,5 csésze zabpehely
1/4 csésze növényi tej ( nálam rizs )
1/2 csésze mazsola ( arany, nagy szemű )
1/2 csésze vágott dió ( nem volt itthon, így kimaradt, de azt hiszem, pekándiót használnék a sima helyett )


Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót egy tálban. Egy másikba pedig öntsd bele a "nedves" hozzávalókat, úgy mint, a cukrot, az olajat, a mézet, a vaníliakivonatot, a tejet. Ezután adagold hozzá a lisztes keveréket is, plusz a zabpelyhet, a mazsolát és a diót. Alaposan dolgozd össze a tésztát.

Evőkanál segítségével adagold a masszát a sütőpapíros tepsire, úgy, hogy bőven legyen hely a keksz kupacok közt, mert rendesen meg fognak nőni a melegben.

10- 12 perc alatt sülnek meg, de érdemes figyelni őket, sajnos az enyémek egy kicsit túl is sültek.


Forrás: Jennifer Raymond - Healthy eating for life for children


Ez a cikk korábban már megjelent az
Édes kötelesség c. vega blogon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése